Nieuwe leden krijgen boekje Hier woonde… als welkomstcadeau

Het is momenteel zomerpauze in onze reeks literaire bijeenkomsten. Een ideale tijd om lid van Deventer Literair te worden (da’s natuurlijk niet helemaal waar, de winter is daarvoor minstens zo ideaal). Als lid kunt u minimaal zes maal per jaar naar een bijeenkomst met landelijk bekende, immer interessante schrijvers van literaire werken. U ziet hier op de site welke gasten we de afgelopen jaren in Deventer hebben mogen begroeten. Wordt u deze zomer nog lid, dan ontvangt u het boekje Hier woonde…, samengesteld door Henk van Baalen en Jos Paardekooper.

Lid worden is heel eenvoudig: u kunt het contactformulier op deze site gebruiken om uw interesse kenbaar te maken. Onze secretaris voorziet u daarop van aanvullende informatie. Als u op ‘verder lezen’ klikt, kunt u meer lezen over het welkomstgeschenk.

Over Hier woonde… 

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw kende Deventer een bloeiende literaire vereniging. Na een periode van groot enthousiasme, boeiende bijeenkomsten en fraaie publicaties brak echter een periode van stilte aan.
Vol energie en met liefde voor het lezen werd in 2005 het initiatief voor een nieuwe literaire vereniging genomen. Dit heeft geleid tot de oprichting van de Vereniging Deventer Literair, die zich onderscheidt door de grote aandacht voor goede auteurs samen met de gezelligheid van het bijeenkomen.

Ter viering van dit lustrum werd in 2010 het idee geboren een wandelroute te organiseren langs een aantal panden waar literatoren hebben gewoond. Juist om als vereniging iets cadeau te geven aan de stad en haar bezoekers. Op de panden zijn nu messing bordjes aangebracht voorzien van naam, geboorte- en sterfjaar van de literatoren. Bij een dergelijke wandelroute hoort ook een literaire gids met een korte biografie van elke auteur, een foto van de locatie en een kort fragment. Met deze gids verwachten wij dat u als lezer wandelend door ons mooie historische centrum extra zult genieten van de rijke Deventer literaire cultuur en historie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *